Gezond

 1. Is er een angst epidemie gaande?

  Ik val maar met de deur in huis, het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land”, waren de woorden van Minister President Rutte.

  Eén ding moet mij hierbij van het hart: Het lijkt erop alsof we momenteel meer te maken hebben met een angst epidemie dan met een virus epidemie. Is al dat angst zaaien op de lange termijn niet veel schadelijker dan het virus zelf?

  Een ander aspect wat mij opvalt is de verdeling die ontstaat. Dierbare vrienden en familieleden staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat over corona maatregelen en de nieuwsberichten.Het drijft ons uit elkaar, maar dat is toch niet wat we willen? Laten we dicht bij onszelf blijven en ons niet laten verdelen door angst, of het feit dat we verschillend over zaken denken.

  Lees meer »
 2. Zo voorkom je smartphone stress: 3 tips voor een rijker leven

  Steeds meer mensen vinden dat mobiele telefoons een veel te grote plek in onze samenleving innemen. Graag geef ik je 3 tips om deze smartphone stress tegen te gaan.

   

   

  Als je op straat loopt, bij een bushalte staat of (oh ergernis) in een restaurant om je heen kijkt, zie je een angstaanjagende hoeveelheid mensen naar hun telefoon kijken, in plaats van naar de wereld om zich heen.

  Een recent onderzoek aan The School of Medicine in Turkije, heeft aangetoond dat veelvuldig smartphonegebruik in direct verband staat met een grotere kans

  Lees meer »