Gezond

 1. P2 protocol

  Dank voor je aanvraag voor het protocol. Je zult het protocol over enkele ogenblikken je e-mail ontvangen.
  Lees meer »
 2. P1 protocol

  Dank voor je aanvraag voor het protocol. Je zult het protocol over enkele ogenblikken je e-mail ontvangen.
  Lees meer »
 3. Deze Zoom tip maakt je dag minder vermoeiend

  Heb jij ook wel eens last van slaperigheid tijdens je Zoom meeting? Ik heb nu 2 tips voor je die jou kunnen helpen om dit te voorkomen en wél scherp te blijven.


  Omdat ik het interessant vind om vanuit andere perspectieven te kijken naar gezondheid en vitaliteit en omdat ik het belangrijk vind dat ik mezelf blijf ontwikkelen, ben ik bezig met een (online) opleiding tot Health & Wellness Coach. Het zijn intensieve dagen met Zoom-lessen van 5-6 uur achter elkaar. In het begin kon ik wel eens slaperig worden en mijn aandacht er lastig bijhouden.

  Lees meer »
 4. Zo bereid je een smaakvolle Oosterse Groente Curry

  Groenten zorgen voor de aanvoer van meer vitamines, mineralen, vezels, een verbeterde vertering, meer energie, een betere gezondheid, een gezonder gewicht, minder kans op ziekte en ga zo maar door. De lijst met positieve effecten die groenten hebben op onze gezondheid is werkelijk ein-de-loos. Niet iedereen is echter gek op groenten en het kan een uitdaging zijn om ze lekker en smaakvol te bereiden.

   

  winkelwagen vol verse groente met vitamine C voor een heerlijke groente curry

  Lees meer »
 5. Ben jij ook voor? Of ben je anti?

  Laatst hoorde ik bij het luisteren naar een podcast, een uitspraak die sterk resoneerde. Het was een podcast interview met Zach Bush (iemand waar ik echt fan van ben). Hij had het over de vele anti-bewegingen die er zijn.

  In deze tijd waarin mensen zo lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan, krijg je vanzelf heel veel mensen die (logisch) anti-iets zijn. Voorbeelden te over op dit moment: Anti-avondklok, of anti-corona maatregelen of anti-vaccinatie.

  Lees meer »
 6. Is er een angst epidemie gaande?

  Ik val maar met de deur in huis, het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land”, waren de woorden van Minister President Rutte.

  Eén ding moet mij hierbij van het hart: Het lijkt erop alsof we momenteel meer te maken hebben met een angst epidemie dan met een virus epidemie. Is al dat angst zaaien op de lange termijn niet veel schadelijker dan het virus zelf?

  Een ander aspect wat mij opvalt is de verdeling die ontstaat. Dierbare vrienden en familieleden staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat over corona maatregelen en de nieuwsberichten.Het drijft ons uit elkaar, maar dat is toch niet wat we willen? Laten we dicht bij onszelf blijven en ons niet laten verdelen door angst, of het feit dat we verschillend over zaken denken.

  Lees meer »
 7. Zo voorkom je smartphone stress: 3 tips voor een rijker leven

  Steeds meer mensen vinden dat mobiele telefoons een veel te grote plek in onze samenleving innemen. Graag geef ik je 3 tips om deze smartphone stress tegen te gaan.

   

   

  Als je op straat loopt, bij een bushalte staat of (oh ergernis) in een restaurant om je heen kijkt, zie je een angstaanjagende hoeveelheid mensen naar hun telefoon kijken, in plaats van naar de wereld om zich heen.

  Een recent onderzoek aan The School of Medicine in Turkije, heeft aangetoond dat veelvuldig smartphonegebruik in direct verband staat met een grotere kans

  Lees meer »