Warme chocomel
Dit is een recept voor gezonde, maar overheerlijke warme chocomel.
En dan niet zo’n calorie bom van melk met suiker en slagroom waarvan je je achteraf misselijk en vol voelt. Deze warme choco is gemaakt van gezonde ingrediënten zoals biologische rauwe cacao, wat een rijke bron is van magnesium en andere vitamines en mineralen.
De smaak van deze chocomel is romig en zoet en heerlijk om je dag mee te beginnen of juist gezellig mee af te sluiten in de avond.
Dit heb je nodig:
300ml plantaardige melk naar keuze (ik vind zelf de ongezoete biologische barista sojamelk het lekkerst. Die geeft ook een heerlijk schuimlaagje)
2 opgehoopte theelepels ongezoete cacao poeder (ongeveer 8gr)
Een halve theelepel speculaaskruiden
Een mespuntje cayenne peper
Een snufje zout
Een eetlepel ahornsiroop (of meer als je van heel zoet houdt)
Zo maak je het:
Verwarm de sojamelk in een pannetje tot het bijna kookt.
Verzamel de rest van de ingrediënten in een maatbeker of blender, giet de warme sojamelk erbij en mix het met een staafmixer of blender tot een geheel. Giet het in een gezellige mok en geniet!