Waarom Altrient?

Zoek je een echte vitamine boost? Dan ben je bij Altrient aan het juiste adres. Altrient onderscheidt zich van andere vitamine producten omdat het liposomaal is. Liposomaal betekent: ingekapseld in microscopisch kleine vetbolletjes.

“Als je gewone vitamine C tabletten vergelijkt met een waterpistooltje, kun je Altrient C vergelijken met een brandslang”

- Dr. Thomas E. Levy

Door de liposomale vorm wordt tot bijna 100% van elke Altrient dosering volledig opgenomen door jouw lichaam.

 

Onze behoefte aan vitamines en mineralen is sterk gestegen. Dit komt o.a. door de toename aan luchtvervuiling, watervervuiling en toxines in voeding en verzorgingsproducten. Tel daarbij op dat stress een factor is die ons berooft van belangrijke vitamines en mineralen. Daarom moet je actief aan je vitamine behoefte werken.

 

Haal Vitamine C uit voeding

Wist je dat geiten ongeveer 5.000mg vitamine C per dag zelf aanmaken? Als een geit gestresst is loopt dat op tot wel 7.000mg per dag. Dat is dus 7.000mg vitamine C die volledig door het eigen systeem wordt aangemaakt. Wij mensen schijnen die mogelijkheid ooit ook gehad te hebben. Maar we zijn die functie tijdens de evolutie verloren. Wij kunnen vitamine C alleen uit voeding halen. Maar door pesticidengebruik, bio-industrie, onrijpe pluk, monocultuur en veredeling is de hoeveelheid vitamines en mineralen in ons voedsel sterk gedaald de afgelopen 60 jaar.

 

Pompoen is een voedingsbron met vitamine C

 

Dit is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine

Met een steeds hogere behoefte aan vitamine C en een steeds lagere aanwezigheid van vitamines in voedsel, is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C (75mg) eigenlijk veel te laag. Scheurbuik zul je wel voorkomen met 75mg per dag. Experts op het gebied van vitamine C suggereren echter dat we eerder 3.000 - 6.000mg vitamine C per dag nodig hebben.

De meeste vitamine C tabletten of capsules bevatten 1.000mg vitamine C. Veel mensen die er daar meer dan 2 per dag van nemen zullen last krijgen van maagkrampen of diarree. Vitamine C is namelijk zuur en kan de maag irriteren. Elke dag een handvol vitamine C tabletten slikken is voor de meeste mensen dus geen oplossing.
Vitamine C wordt niet goed opgenomen

Vitamine C is wateroplosbaar en daardoor moeilijk op te nemen door het lichaam. Het is algemeen bekend dat als je vitamine C slikt het meeste verloren gaat en uitgeplast wordt. Dat is inderdaad het geval bij gewone vitamine C supplementen. Neem je bijvoorbeeld een tablet van 1.000mg vit C in, dan neem je daar met een beetje geluk ongeveer 100 - 200mg daadwerkelijk van op in de bloedbaan.

  Plas je vitamine C uit?

De rest (800 - 900mg) gaat helaas verloren in het maagdarmkanaal. Het wordt afgebroken en uitgeplast. De dosering verhogen heeft dus niet heel veel zin. Er is geconstateerd dat de opname van vitamine C daalt naarmate je de dosering verhoogt. Dit komt omdat er maar een beperkt aantal receptoren voor vitamine C aanwezig zijn in het maag-darm kanaal. Zijn de receptoren “bezet” dan gaat de rest van de vitamine C er werkeloos langs.

 

Zo wordt vitamine C wél goed opgenomen

Het verschil met vitamine C tabletten is dat Altrient C niet wateroplosbaar is, maar vetoplosbaar. Bij Altrient zit de vitamine C ingekapseld in microscopisch kleine vetbolletjes: Liposomen. Deze liposomen beschermen de werkzame stof en geven het een veilige passage door de maag. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de vitamine C razendsnel opgenomen wordt door de slijmvliezen en zo binnen no-time in de cellen en bloedbaan terechtkomt. Het resultaat is een boost van vitamine C, al bij één enkele dosering.

 

 

Wat zijn liposomen?

De liposomen in onze Altrient producten zijn gemaakt van choline, een lichaamseigen stof die overeenkomt met het materiaal waar onze celwanden uit bestaan. Bij de cel aangekomen “smelt” de liposoom daarom als het ware samen met de celwand en geeft zo moeiteloos de werkzame stof af in de cel. Het gevolg hiervan is dat tot wel 98% van de dosering volledig wordt opgenomen.

Bij Altrient C is dat geen 100 - 200mg, zoals bij een gewoon vitamine C tablet, maar wel 900 tot bijna 1.000mg in één enkele dosering.

 

 

Boost van vitamine C

Deze hoge dosering geeft een boost vitamine C in het lichaam en zorgt voor bloedspiegels vitamine C die vergelijkbaar zijn met die je verkrijgt met een infuus van vitamine C. En dat is niet zomaar een bewering: (wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in de Journal of Nutritional & Environmental Medicine 2008). Die boost van vitamine C heeft een positieve invloed op tal van belangrijke processen in het lichaam, zoals deze:

 • heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten
 • helpt de tanden sterk te houden
 • is belangrijk voor het tandvlees
 • helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
 • heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • draagt bij aan een heldere geest
 • helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen

*Dit zijn wettelijk toegestane claims over vitamine C

 

Vitamine C is ook een beauty product

Vitamine C is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en één ervan is dat het de collageen aanmaak sterk stimuleert. Meer collageen betekent een stevigere huid en vermindering van fijne rimpeltjes. Daarmee is Altrient C dus ook een beauty product want onderzoek heeft uitgewezen dat het de elasticiteit van de huid met wel 61% verbetert.(Onafhankelijk dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek aan Princeton Consumer Research Ltd. UK). Altrient C is dus dé manier om je lichaam te boosten voor meer energie, weerstand, herstel én huidverbetering.

 

Vitamine C beauty product

 

Probeer Altrient zelf

Wil jij een vitamine supplement kopen dat jouw verwachtingen overtreft? Probeer dan onze Altrient producten. Bevalt het niet? We hebben een “30-dagen-niet-goed-geld-terug garantie” dus je loopt geen risico. Ook hebben we een probeerverpakking Altrient C van 3 sachets zodat je het eerst een keer kan “proeven” voordat je een heel doosje aanschaft. Lees hier de Altrient reviews van andere klanten.