Waarom Altrient?

Vitamine C is belangrijk en wordt niet goed opgenomen

Vitamine C is wateroplosbaar en daardoor moeilijk op te nemen door het lichaam. Ook is algemeen bekend dat als je vitamine C slikt, het meeste verloren gaat en uitgeplast wordt. Dat is inderdaad het geval bij “gewone” vitamine C supplementen. Neem je bijvoorbeeld een tablet van 1000mg vit C in, dan neem je daar met een beetje geluk ongeveer 200mg daadwerkelijk van op in de bloedbaan. De rest gaat jammerlijk verloren in het maag-darm kanaal: het wordt afgebroken en uitgeplast. Vervolgens de dosering verhogen heeft niet heel veel zin, want er zit maar een beperkt aantal receptoren voor vit C in de maag en veel vitamine C innemen betekent ook veel zuur, wat weer irriterend kan werken (krampen, diarree).

 

De oplossing: Altrient C

Bij Altrient C zit de vitamine C verpakt/ingekapseld in microscopisch kleine vetbolletjes: Liposomen. Deze liposomen beschermen de werkzame stof en geven het een veilige passage door de maag. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de liposomen razendsnel worden opgenomen door de slijmvliezen en zo binnen no-time in de cellen en bloedbaan terechtkomen.

 

Wat zijn liposomen?

De liposomen die de vitamine C omhullen zijn gemaakt van choline, een lichaamseigen stof die overeenkomt met het materiaal waar onze celwanden uit bestaan. Bij de cel aangekomen “smelt” de liposoom daarom als het ware samen met de celwand en geeft zo moeiteloos de vitamine C af aan de cel. Het gevolg hiervan is dat tot wel 98% van de dosering volledig wordt opgenomen. Geen 200mg dus, zoals bij een gewoon vitamine C tablet, maar wel 980mg in één keer.

 

Boost van vitamine C

Deze hoge dosering geeft een boost van vitamine C in het lichaam en zorgt voor bloedspiegels vitamine C die vergelijkbaar zijn met die men verkrijgt met een infuus van vitamine C. En dat is niet zomaar een bewering: (wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in de Journal of Nutritional & Environmental Medicine 2008). Die boost van vitamine C heeft een positieve invloed op tal van belangrijke processen in het lichaam, waaronder deze:

 • heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten
 • helpt de tanden sterk te houden
 • is belangrijk voor het tandvlees
 • helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
 • heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • draagt bij aan een heldere geest
 • helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen

wettelijk toegestane claims over vitamine C

 

 

Vitamine C is ook een beauty product!

Vitamine C is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en één ervan is dat het de collageen aanmaak sterk stimuleert. Meer collageen betekent een stevigere huid en vermindering van fijne rimpeltjes. Daarmee is Altrient C dus ook een beauty product want onderzoek heeft uitgewezen dat het de elasticiteit van de huid met wel 61% verbetert.(Onafhankelijk dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek aan Princeton Consumer Research Ltd. UK). Altrient C is dus dé manier om je lichaam te boosten voor meer energie, weerstand, herstel én huidverbetering.