Ga niet op dieet maar lees deze tips

Ga niet op dieet maar lees deze tips

Wist je dat de helft van de volwassen Nederlanders overgewicht heeft? Bij mannen in de leeftijdscategorie 40+ is dat zelfs meer dan de helft. Een van de meest voorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar is dan ook geen verrassing: Afvallen.

 Afvallen volwassen man

Stop met streng diëten

Om echter na al die gezelligheid van december, nu in januari heel streng op dieet te gaan, is geen geweldig plan. Een dieet is sowieso een korte-termijn oplossing die meestal voor veel frustratie zorgt.

 

Kies liever een paar voedings-regels waar jij je in dit nieuwe jaar aan gaat houden. Een paar gewoontes die relatief makkelijk vol te houden zijn. Een paar richtlijnen die je geen gevoel van tekort geven, maar die op de lange termijn aan gewichtsverlies en meer gezondheid en vitaliteit bijdragen.

 

1. Eet tot de lunch alleen vers fruit

Kies voor vers fruit van het seizoen en eet er zoveel van als nodig is om je een verzadigd gevoel te geven. Fruit zit boordevol vitamines, mineralen, vezels en vocht, allemaal supergezond en lekker.


Fruit smoothie

2. Voeg aan elke maaltijd iets van “levende voeding” toe

Met levende voeding bedoel ik iets dat aan een plant of boom of in de aarde gegroeid heeft of dat je in z’n natuurlijke vorm eet, zonder dat het bewerkt is in een fabriek. Voorbeelden zijn: Fruit, groenten in alle kleuren, knol- en wortel achtige groenten, aardappel soorten, peulvruchten, bonen, noten, pitten, zaden, kiemen, zeewier en verse kruiden, maar ook rauwe zuivel, biologische eieren, koud geslingerde honing etc.

 

verse groenten

 

3. Drink voldoende

Thee, water, koffie, warm water met honing en citroen, water met komkommer en verse munt, bruisend water met een scheutje balsamicoazijn, etc.. Vaak verwarren we trek namelijk met dorst. Drink meer waardoor je minder tussendoor gaat snacken.

 

4. Eet zo min mogelijk suiker

Suiker zit in zoveel producten dat het tegenwoordig bijna onmogelijk is om het volkomen te vermijden, maar laat in elk geval de koekjes, taartjes, frisdrank en suikerklontjes staan. Kies bij “zin in zoet” voor kleine hoeveelheden gedroogd fruit zoals ongesuikerde dadels, gedroogde abrikozen of zo puur mogelijke chocolade (90-95% cacao)

 

pure chocolade

 

5. Vul tekorten aan

Om dat knagende, altijd maar honger, gevoel te verminderen, vul je eventuele tekorten aan met een:Veel gezondheid en vitaliteit gewenst voor dit nieuwe jaar!
Namens het gehele Altrient Nederland team,
Muriel


PS: Hier vindt je nog meer lekkere recepten die jou aan een gezond 2023 helpen.

Terug naar blog