Lekker recept met rode kool

Geroosterde rode kool

Dit is een heerlijk winters recept met rode kool. Rode kool is misschien niet direct een groenten soort waarvan je begint te watertanden, maar geloof me, dit recept gaat je niet teleurstellen. Combineer het met een puree van zoete bataat of paarse ube om er een complete maaltijd van te maken.

Let extra goed op de knapperige en gekarameliseerde buitenste blaadjes van de rode kool als die eenmaal uit de oven komt want die kunnen soms op magische wijze ineens verdwijnen ;)

 

Dit heb je nodig:

1 hele rode kool van 800-1000gr

3 theelepels mosterd

4 Eetlepels zoute sojasaus

6 eetlepels olijfolie

3 eetlepels Citroensap

3 eetlepels ahornsiroop of honing

3 teentjes knoflook fijn geraspt

30gr gesuikerde gember klein gesneden of een handvol rozijnen

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.

Neem de rode kool, verwijder de buitenste 1 à 2 bladeren en snijd de kool doormidden. Snijd elke helft in 4 gelijke parten.

Maak vervolgens een sausje van alle genoemde ingrediënten en roer het goed door tot een samenhangend geheel.

Leg de rode kool parten naast elkaar in een ovenschaal of op een oven-tray met een stuk ovenpapier en smeer elk stuk grondig in met de saus. Probeer de saus ook zo goed mogelijk tussen de bladeren te smeren.

Rooster de kool in de oven gedurende 50-60 minuten. Draai na ongeveer 35-40 minuten de stukken kool op hun andere zijde en rooster tot de randjes lichtbruin en knapperig beginnen te worden.

Laat even afkoelen en serveer bijvoorbeeld met een puree van zoete bataat of paarse ube.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Terug naar blog