Verjaardagstaart, maar dan gezond!

Verjaardagstaart, maar dan gezond!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Maar niemand gaat zich van zo'n stuk suiker-cake met slagroom écht lekker voelen. Daarom deel ik graag m'n favoriete gezonde taart recept met je: Zoet, romig en hemels van smaak.
Maar toch: Suikervrij, glutenvrij en vegan.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dan ga ik je nog meer verbazen: Voor deze taart heb je namelijk niet eens een oven nodig. Alles wat je nodig hebt zijn: een keukenmachine (blender/mixer) en een springvorm.

Ingrediënten:

Voor de korst:

  • 200gr rauwe, ongezouten amandelen.
  • 200gr zachte medjoul dadels, ontpit.
  • 50gr kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Flinke snuf zeezout

Voor de vulling:

  • 300gr rauwe, ongezouten cashewnoten (vooraf 1 nacht geweekt en afgespoeld)
  • 1 blikje volvette kokosmelk (1 nacht in de koelkast laten opstijven)
  • 80gr ahornsiroop of een andere natuurlijke zoetstof
  • Het sap van 1 citroen
  • 1,5 theelepel vanille bourbon
  • een snufje zout
  • Optioneel: vers fruit, zoals frambozen, bessen of plakjes fruit, voor de topping

Instructies:

  1. Begin met het maken van de korst. Doe de amandelen, ontpitte dadels, kokosolie en een snuf zeezout in een keukenmachine en pulseer tot je een plakkerig deeg krijgt.
  2. Bedek de bodem van een taartvorm met het deegmengsel en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is.
  3. Ga verder met het maken van de vulling. Doe de geweekte en afgespoelde cashewnoten, kokosroom (alleen de room, niet de vloeistof), ahornsiroop, citroensap, vanille-extract en snufje zout in een blender of keukenmachine. Mix tot je een glad en romig mengsel krijgt.
  4. Giet het vullingsmengsel over de korst in de taartvorm en strijk het glad met een spatel.
  5. Plaats de taartvorm in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur (of gedurende de nacht) opstijven, zodat de vulling stevig wordt.
  6. Haal de taart uit de koelkast en decoreer met vers fruit naar keuze, zoals bessen of plakjes fruit.
  7. Snijd de taart in plakken en serveer gekoeld. Geniet van je heerlijke en gezonde rawfood vegan taart!

Dit is een basisrecept dat je kunt aanpassen naar smaak. Je kunt bijvoorbeeld extra smaak toevoegen aan de vulling door cacaopoeder, matchapoeder, gemalen noten of andere natuurlijke smaakstoffen toe te voegen. Experimenteer en creëer je eigen unieke smaakcombinaties!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.