Recept voor een gezonde smoothie

Recept voor een gezonde smoothie

Veel mensen beginnen hun dag graag met een kop koffie en een zoet broodje of een croissant. Het is heerlijk maar je krijgt snel weer honger. Lees hoe je jouw dag goed begint en de ochtend zonder hongergevoel doorkomt.

recept gezonde groene smoothie

 

Witte deegwaren (suikers), gecombineerd met nog meer suiker en cafeïne zorgen voor een piek in je bloedsuiker niveau. Deze spike geeft een sterke maar zeer korte verhoging van je energie. Daarna daalt die weer en hij veroorzaakt een lange dip. Dat geeft je een slaperigheid en sloom gevoel.


Ook zorgen witte deegwaren (wit brood, croissantjes, beschuit) wel voor vulling, maar niet voor voeding. Daardoor krijg 2 uur later alweer rammelende honger. Herken je dat?


Heb jij in de ochtend weinig tijd om uitgebreide fruitsalades te maken? Dan heb ik een super snel, super gezond én super lekker smoothie recept voor je. Je maakt het in 4 minuten en je hebt de benodigde ingrediënten bijna altijd wel in huis. Je kunt deze gezonde smoothie direct opdrinken of mee nemen in een beker.

 

gezonde smoothie voor ontbijt


Dit is het recept voor een gezonde smoothie

  • pak een mixer of blender
  • 2 bananen
  • 1 citroen of limoen
  • 200ml plantaardige melk (havermelk, amandelmelk, kokosmelk, etc..)
  • 1 opgehoopte theelepel spirulina-chlorella poeder
  • ½ theelepel speculaaskruiden of kaneel
  • Voeg ijsblokjes naar keuze toe

Zo maak je deze groene smoothie

Schil de bananen en de citroen, doe ze in de blender samen met de andere ingrediënten en voeg eventueel een paar ijsblokjes toe. Blenden tot het glad is. Het resultaat is een smakelijke zoet romige smoothie. Hij heeft een prachtige groene smoothie kleur die verrukkelijk smaakt, goed vult en jou bakken energie geeft tot aan de lunch.


Het is ook heel lekker om dit recept aan te vullen met wat verse geraspte gember en/of een stukje verse geraspte kurkuma. Verse munt of een handje babyspinazie doen het ook goed in deze gezonde groene smoothie en maken hem nog gezonder en voedzamer. 


Probeer eens wat combinaties uit. Je zult merken hoeveel vitaler en helderder jij je voelt als je je dag met een groene smoothie begint en niet met brood en suiker.

 

 

Een energieke ochtend gewenst!
Namens het gehele Altrient Nederland team,

 

Muriel

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.