Een typisch herfstvakantie-recept

Een typisch herfstvakantie-recept

De herfstvakantie komt eraan en misschien ga je wel fijn op vakantie of breng je ergens gezellig tijd door met familie of vrienden. Blijf je thuis? Dan heb ik een heerlijk herfstvakantie-recept voor je: gevulde bananencake!

Het is een echt comfort-food recept en de ingrediënten zijn gezond en glutenvrij + suikervrij. Dus je kan er fijn en zonder schuldgevoel van genieten.

 

Dit heb je nodig:

  • 3 echt rijpe bananen (ongeveer 300-350gr)
  • 150gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 30gr ahornsiroop
  • 30gr roomboter of kokosolie
  • 30gr rozijnen
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of kaneel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma of extract
  • ¼ theelepel zout
  • Een handje geschaafde amandelen voor over de cake

 

Vul het recept naar wens aan met een handvol van je favoriete gehakte noten, stukjes dadel en/of (pure) chocolade druppels.

 

plakje gevulde bananencake 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Prak met een vork de bananen fijn in een kom tot een grove puree.
  • Voeg daar het amandelmeel, de rozijnen, speculaaskruiden, bakpoeder, vanille extract en zout aan toe en roer het door elkaar.
  • Smelt in een pannetje de roomboter op laag vuur. 
  • Zodra de boter gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en laat je het twee minuten afkoelen.
  • Vervolgens voeg je de ahornsiroop en de eieren bij de boter en roer je door elkaar met een garde.
  • Voeg nu het boter-mengsel toe aan het bananen-mengsel en roer het geheel goed door elkaar tot een beslag.
  • Neem een bakblik en vet het in met boter of bekleed met ovenpapier.
  • Giet het beslag in het bakblik, bestrooi met de geschaafde amandelen en zet het in de oven.
  • Bak voor ongeveer 45-50 minuten.

 

Als de cake mooi goudbruin is haal je hem uit de oven en laat je de cake een half uur afkoelen.

 

Smullen maar!

 



Namens het gehele Altrient Nederland team,

 

Muriel



PS : Gebruik de code HERFST5 voor 5% korting op jouw bestelling (geldig tot 18-10-2022)

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.