De P is weer in de maand

De P is weer in de maand

Wist je dat pompoen tot de vrucht van dit seizoen behoort? Tot en met juni is pompoen goed verkrijgbaar. Pompoen is een rijke bron van vitamine A en van ijzer, calcium, vitamine C en vitamine E. Ook bevat een pompoen relatief weinig calorieën en lekker veel vezels. Het is dus bij uitstek een gezonde voedingsbron om verzadigd en in vorm te blijven.


Veel mensen associëren pompoenen met de herfst. Met Halloween en met een heerlijk warme pompoensoep. Pompoen smaakt ook goed in een salade en in een zomerse smoothie. Ik deel graag een recept met je dat ook in de zomer erg lekker is: Mini Pompoen Pizza's!


Dit heb je nodig voor Mini Pompoen Pizza's

(recept voor 2-3 personen. Bereidingstijd 45-55 min)

 

  • 1 flespompoen met een zo lang mogelijke hals
  • 2-3 middelgrote rode uien
  • 1 potje kant-en-klare tomatensaus met basilicum.
  • 100 gr feta kaas
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • olijfolie
  • zout en peper


Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen goed (schillen is niet nodig) en snij de hals van de pompoen in plakken van ongeveer een 0,5 cm dikte. Hoe langer de hals, hoe meer pompoen-pizza's je krijgt.

Het bolle gedeelte van de pompoen waar de pitten zitten, maak je schoon door de pitten eruit te schrapen met een lepel. Snij dit gedeelte van de pompoen vervolgens in 4 gelijke stukken. Smeer alle plakken en stukken pompoen in met olijfolie en leg ze naast elkaar op een met ovenpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en zet in de oven tot de pompoen gaar is en bruin begint te worden aan de randen (ongeveer 25 minuten).

Terwijl de pompoen gaar wordt in de oven, snij je de uien in plakjes en bak je ze in de olijfolie op een laag vuurtje tot ze zacht en glazig zijn (ongeveer 15 min). Roer daar vervolgens een eetlepel sojasaus en twee eetlepels zoete chilisaus doorheen en laat het nog 5-10 minuten door pruttelen op laag vuur (regelmatig roeren).


Haal de bakplaat met de pompoen uit de oven en zet de oven intussen op de grillstand. Voorzie elk stuk pompoen van een halve eetlepel tomatensaus, vervolgens leg je op elk stuk pompoen een lepeltje van de gebakken uien en daar overheen kruimel je de feta. Schuif de bakplaat terug in de oven en laat het geheel nog 5 minuten bakken onder de grill.

Mini Pompoen Pizza vol vitamines

 

Geniet van deze pizza vol vitamines

Serveer de pompoen pizza’s direct met bijvoorbeeld een frisse salade. De volgende dag als ze koud zijn is de pompoen-pizza ook erg smakelijk. In dit recept kun je naar wens de pompoen vervangen door zoete aardappel (bataat.) Net zo makkelijk en minstens net zo lekker! Op ons blog vind je meer smakelijke recepten vol vitamines.


Eet smakelijk!



Namens het gehele Altrient Nederland team,


Muriel


PS: Gebruik de code seizoen6 voor 6% korting op jouw bestelling. Geldig t/m 30-05-2022.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.