Zo eet Janneke en hierom is dat interessant

Zo eet Janneke en hierom is dat interessant

Graag laat ik je kennismaken met Janneke van der Meulen. Vanaf 2011 roeide Janneke 5 jaar lang in het Nationaal RoeiTeam en behaalde meerdere (inter)nationale successen. In 2018 werd ze wereldkampioen kust-roeien. Tegenwoordig doet ze ook aan krachttraining, mountainbiken, hardlopen, strand fietsen, racefietsen en pilates.

 

Janneke van der Meulen

Ook runt Janneke haar eigen bedrijf. Ze is coach, keynote spreker, auteur van 3 boeken (een 4e is in de maak) en trotse mama van de eenjarige Doutzen. Dit alles doet ze met bakken energie en een aanstekelijke positieve kijk op het leven. Janneke heeft een hele specifieke manier van eten en zonder te oordelen of dit nou goed of slecht is, wilde ik jullie hierover vertellen omdat het me intrigeert. 

 

In haar boeken “Eet Win-Win” en “De Eiwitleugen” neemt ze je mee in haar opvallende eetpatroon. Janneke zegt namelijk: We zijn geen vleeseters, maar ook geen echte planteneters. Wat zijn we dan wel?

Janneke van der Meulen hardlopen


Als je kijkt naar hoe we als mens anatomisch in elkaar zitten: Onze handen, onze tanden, de enzymen in onze mond, de zuren in onze relatief kleine maag, de lengte van onze darmen en onze ogen die heel goed kleuren en diepte zien. Maar ook waar onze smaakpapillen door geactiveerd worden en het feit dat ons brein het beste functioneert op natuurlijke suikers suggereert dat we eigenlijk bij uitstek fruiteters zijn.

 

Janneke eet voor 95% biologisch fruit en vult dit aan met biologische bladgroenten, kruiden, kiemen, (zee)groenten, zeewier en een kleine hoeveelheid peulvruchten. Als je haar ziet sporten of hoort spreken dan spat de energie en het enthousiasme er vanaf. Het is duidelijk dat deze levensstijl haar goed doet.

 

Janneke van der Meulen vol energie op mountainbike

 

Voeding en gezonde leefstijlen hebben me altijd geïnteresseerd en zo ook het verhaal van Janneke. Wil je meer over haar te weten komen, kijk dan op www.jannekevandermeulen.nl


Namens het gehele Altrient Nederland team,


MurielPS : Wil je ook meer energie? Maar heb je geen zin in het eetpatroon van Janneke? Probeer dan eens Altrient B. Altrient B draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid en het activeert de natuurlijke energie in het lichaam.
Terug naar blog