Kan Vitamine C je beschermen tegen ioniserende straling?

Kan Vitamine C je beschermen tegen ioniserende straling?

Kan vitamine C je beschermen tegen ioniserende straling? Of helpen bij het bij het herstel daarvan? Jodiumtabletten zijn overal uitverkocht en door de omstandigheden in de wereld is dit onderwerp ineens heel actueel.

Straling en vitamine C

Nadat corona ons 2 jaar in de houdgreep heeft gehouden, hoopten we op een welverdiende adempauze. Aardverschuivende veranderingen op het wereldtoneel volgen elkaar in steeds sneller tempo op en het Rusland-Oekraïne conflict houdt ons ook wakker.


Het is hartverscheurend om te zien hoe mensen in een oorlog gestort worden. Mensen willen helemaal geen oorlog maar hun leven leiden.

 

“Suppose they gave a war, and nobody came” --   Charlotte Keys

 

Straling kan het lichaam beschadigen

Het volgende citaat komt uit het boek van Dr Thomas Levy, “Het ongeneeslijke genezen”:

 

Typische voorbeelden van ioniserende straling (radioactieve straling) zijn röntgenstraling, gammastraling en bombardementen met deeltjes zoals neutronen. Stralingsvergiftiging zal het lichaam op een aantal verschillende manieren beschadigen. Stralingsziekte kan leiden tot mutaties, kanker en een toename van aangeboren afwijkingen. Een krachtig antioxidant zoals vitamine C is ideaal geschikt om het hoofd te bieden aan de woeste aanval van oxidatieve belasting die door een behoorlijke blootstelling aan straling ontketend wordt.

 

In zijn boek lees je meer over de effecten van straling en de behandeling daarvan met vitamine C. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale dosering begint bij 80mg vitamine C per kg lichaamsgewicht. Voor een volwassen persoon van 70kg is dat 5 à 6 gram vitamine C per dag. Dat zou neerkomen op 1-2 sachets Altrient C.

 


Welk Altrient product is jouw favoriet en waarom? Ik hoor het graag van je! Reageer op dit artikel of deel je ervaringen op Instagram, Facebook of LinkedIn.

 

 

Namens het gehele Altrient Nederland team,

Muriel

 


PS : Omdat Altrient C 5 tot 10x beter opgenomen wordt dan vitamine C tabletten of capsules, komen 1 à 2 sachets Altrient C per dag overeen met 5-10 gram vitamine C in tablet of poedervorm.

Terug naar blog