Ben jij ook voor? Of ben je anti?

Ben jij ook voor? Of ben je anti?

Laatst hoorde ik bij het luisteren naar een podcast, een uitspraak die sterk resoneerde. Het was een podcast interview met Zach Bush (iemand waar ik echt fan van ben). Hij had het over de vele anti-bewegingen die er zijn.

 

In deze tijd waarin mensen zo lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan, krijg je vanzelf heel veel mensen die (logisch) anti-iets zijn. Voorbeelden te over op dit moment: Anti-avondklok, of anti-corona maatregelen of anti-vaccinatie.

Genieten van het leven

EEN ANTI-BEWEGING IS EEN HELE ZWAKKE UITING,
VÓÓR IS STERKER

Een anti-beweging is echter een hele zwakke uiting. Met anti geeft je vooral aan wat je níet wilt, maar je komt niet echt met een oplossing voor het probleem. Sterker nog; je voedt onbedoeld datgene waar je tegen bent. Een beweging die ergens vóór is, is daarentegen een stuk sterker.

Wat wil je wél zijn? Waar wil je wél voor staan? Hoe wil je dat het er wél uit gaat zien en neem vervolgens die stappen die nodig zijn om daar te komen.

Voor je gezondheid geldt eigenlijk hetzelfde principe. De meeste mensen weten wel wat slecht is voor hun gezondheid, maar als je gezonder wil worden, helpt het je niet om steeds te denken aan wat je niet mag. Ik mag niet meer snoepen, ik mag geen alcohol meer drinken of ik mag niet meer roken.

Wat kun je nu doen om je welzijn te stimuleren?

 

  • Creëer meer momenten van rust en stilte voor jezelf, het liefst in de natuur.
  • Leg een groentetuintje aan, dat kan ook al in je vensterbank.
  • Neem een media-break en voed jezelf met mooie beelden, teksten en muziek.

 

 

Planten voorkomen stress

 

Zorg daarbij voor voldoende nachtrust, buitenlucht, beweging en levend voedsel en je zal merken dat je gezondheid voelbaar transformeert.

 

Vond je dit interessant om te lezen? In ons blog komen vaker leuke feiten en weetjes voorbij. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, we proberen elke e-mail, Whatsapp of telefoontje zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

Blijf voor!

 

Namens het gehele Altrient Nederland team,

 

Muriel

 

Terug naar blog