Nederlands English

Veelgestelde Vragen

Vraag: Waarom staat er niet meer informatie over de werking van de producten op deze site?

Antwoord: Omdat het verboden is. Helaas mag er op een website waar natuurlijke producten verkocht worden, niet vermeld worden waar ze voor zijn. Als we het wel vermelden, worden er zeer hoge boetes opgelegd.

 

Vraag: Hoeveel sachets zitten er in een doosje ?

Antwoord: voor alle producten geldt; In elk doosje zitten 30 sachets.

 

Vitamine C is wateroplosbaar en daardoor moeilijk op te nemen door het lichaam. Ook is algemeen bekend dat als je vitamine C slikt, het meeste verloren gaat en uitgeplast wordt. Dat is inderdaad het geval bij “gewone” vitamine C supplementen. Neem je bijvoorbeeld een tablet van 1000mg vit C in, dan neem je daar met een beetje geluk ongeveer 200mg daadwerkelijk van op in de bloedbaan. De rest gaat jammerlijk verloren in het maag-darm kanaal: het wordt afgebroken en uitgeplast. Vervolgens de dosering verhogen heeft niet heel veel zin, want er zit maar een beperkt aantal receptoren voor vit C in het maag-darm kanaal en veel vitamine C innemen betekent ook veel zuur, wat weer irriterend kan werken (krampen, diarree).

Bij Altrient C zitten de “vitamine C kristallen” (zo noemen we ze even) verpakt/ingekapseld in microscopisch kleine vetbolletjes: Liposomen. Deze liposomen beschermen de werkzame stof in het maag-darm kanaal tegen afbraak en zorgen er tegelijkertijd voor dat ze razendsnel worden opgenomen door de slijmvliezen en zo in de cellen en bloedbaan terechtkomen. De liposomen zijn gemaakt van een vettige substantie die erg lijkt op het materiaal waaruit onze lichaamscellen bestaan. Daardoor werkt de liposoom als een soort “schoenlepel” om de werkzame stof in de cel te krijgen en hoeven ze geen gebruik te maken van het beperkte aantal receptoren in het maag-darm kanaal. Het gevolg hiervan is dat tot wel 98% van de dosering volledig wordt opgenomen. Geen 200mg dus, zoals bij een vit C tablet, maar wel 980mg in één keer. Deze hoge dosering geeft een “boost” van vitamine C in het lichaam en zorgt voor bloedspiegels vitamine C die vergelijkbaar zijn met die men verkrijgt met een infuus van vitamine C. En dat is niet zomaar een bewering: (wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in de Journal of Nutritional & Environmental Medicine 2008)

Huidverbetering: Vitamine C is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en één ervan is dat het de collageen aanmaak sterk stimuleert. Meer collageen betekent een stevigere huid en daarmee is Altrient C dus ook een beauty product want onderzoek heeft uitgewezen dat het de elasticiteit van de huid met wel 61% verbetert (Onafhankelijk dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek aan Princeton Consumer Research Ltd. UK)