Ik val maar met de deur in huis, het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land”, waren de woorden van Minister President Rutte.

 

Eén ding moet mij hierbij van het hart: Het lijkt erop alsof we momenteel meer te maken hebben met een angst epidemie dan met een virus epidemie. Is al dat angst zaaien op de lange termijn niet veel schadelijker dan het virus zelf?

Een ander aspect wat mij opvalt is de verdeling die ontstaat. Dierbare vrienden en familieleden staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat over corona maatregelen en de nieuwsberichten.Het drijft ons uit elkaar, maar dat is toch niet wat we willen?

 

Laten we dicht bij onszelf blijven en ons niet laten verdelen door angst, of het feit dat we verschillend over zaken denken. Angst, stress, verdeling en boosheid zijn allemaal factoren die ons immuunsysteem verzwakken. Dat is nou juist wat we niet willen nu we bijna het najaar in gaan en we ons immuunsysteem nog harder nodig zullen hebben.

 

Dus: zorg voor voldoende frisse buitenlucht, voldoende beweging en sociale connectie. Neem een geliefde mee naar de natuur waar je het microbioom van de natuur inademt. Voel de wind door je haren waaien in het bos, proef het zout op je tong aan zee of wandel eindelijk eens door dat park bij jou in de buurt.

 

 

 

Zorg ook voor voldoende rust en nachtrust, vermijd de nieuwsberichten eens een tijdje. Kies voor gezonde en vitale voeding en drink voldoende mineraalwater. Tot slot een quote waar ik zelf veel rust uit haal: “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end”

 

PS : Wist je dat vitamine C, behalve een ondersteuning voor je weerstand, ook goed is voor je gemoedstoestand en bijdraagt aan een heldere geest?