Zo blijf je ook na je vakantie lekker eten

Zo blijf je ook na je vakantie lekker eten

Heb jij je tijdens je vakantie tegoed gedaan aan iets te veel borden met pasta of heerlijke kaasjes en wijn? Of heb je lekker veel croissantjes of baguettes gekocht? Niets aan de hand want ook na je vakantie is het makkelijk om de balans op te zoeken en gezondere voedingskeuzes te maken.

Gezond (en licht) eten is heel erg lekker. Neem bijvoorbeeld Courgetti (spaghetti gemaakt van courgette). In combinatie met onderstaande meest verrukkelijke tomatensaus, aglio-olio-peperoncino, of pesto, beloof ik dat jij je vingers er bij aflikt.

 

Courgetti maak je met een spiraalsnijder of spiralizer. Die koop je bij een keukenspeciaalzaak of online al vanaf €6,00

 

Een recept voor 2 porties Courgetti

  • 4 courgettes
  • 5-6 grote vleestomaten (of een potje lekkere kant-en-klare tomatensaus)
  • 1 grote ui in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 opgehoopte eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • een snufje chilipeper
  • een eetlepel zoete balsamicoazijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • een eetlepel olijfolie om in te bakken.
  • zout en peper naar smaak
  • een handvol verse basilicum
  • parmezaanse kaas (of de veganistische versie daarvan) om te garneren

 

Zo maak je de meest verrukkelijke tomatensaus

  • ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Bekijk hier een handige tip om dit eenvoudig te doen

  • fruit de ui en knoflook in een eetlepel olijfolie op laag vuur
  • als de ui glazig wordt, voeg je de gesneden tomaten toe (of de kant-en-klare tomatensaus uit een potje)
  • voeg ook meteen de chilipeper, zontomaatjes, balsamicoazijn, ahornsiroop, zout en peper toe laat het geheel op laag vuur minimaal 20 minuten pruttelen zonder deksel (hoe langer hoe beter)
  • terwijl de saus staat te pruttelen was je de courgettes grondig en haal je ze rauw door de spiraalsnijder
  • verdeel de rauwe courgetti over 2 borden en zet deze apart. Je kan de courgetti dus rauw eten, of even kort roerbakken in een koekenpan als je dat lekkerder vindt
  • haal nu de saus van het vuur, doe de verse basilicum erbij en laat de saus grof of pureer hem glad met een staafmixer of blender
  • schep een flinke hoeveelheid tomatensaus over de rauwe of kort gebakken courgetti en maak het af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas

 

 

Eet smakelijk!

 

Namens het gehele Altrient Nederland team,

 

Muriel



PS : Kun je wel wat hulp gebruiken bij het terugvinden van de juiste balans met eten? Laat je bijstaan door ApetiSlim. ApetiSlim is gemaakt van het extract uit een Noord-Afrikaanse vrucht. Het helpt bij het verminderen van het hongergevoel en het voorkomen van over-eten door het gevoel van verzadiging te bevorderen. 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.