We eten steeds gezonder en met dit lekkere recept nog meer

We eten steeds gezonder en met dit lekkere recept nog meer

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid eten we steeds gezonder. We eten meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees. Wil jij ook meer plantaardig eten? Met dit recept voor een kikkererwten masala inspireren we je graag.

Recept voor kikkererwten masala

Plantaardig eten lijkt vaak saai, maar niets is minder waar! Het bewijs proef je in dit vegetarische gerecht. Deze kikkererwten masala zet je binnen no time op tafel. En je likt er gegarandeerd je vingers bij af. Hij bevat veel smaak: hartig, zoet, zuur en pittig. Alles zit erin en het is gezond.


Dit heb je nodig voor een kikkererwten masala

(Als hoofdgerecht voldoende voor 1 persoon of als bijgerecht voor 2 personen)

  • 1 pot of blik kikkererwten
  • 3 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember (ongeveer 15 gr)
  • 60 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel roomboter of kokosolie
  • 1 handje verse koriander
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl Garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gedroogde chilipepers
  • zout naar smaak
  • flatbread of rijst om erbij te serveren

 

En zo maak je dit gerecht:

  • Snipper de ui en bak hem zacht in de roomboter.
  • Rasp de knoflook en gember op een fijne rasp en bak ze mee.
  • Voeg alle kruiden toe, behalve de verse koriander en roer het geheel goed door.
  • Voeg de hele inhoud van de pot kikkererwten toe, dus inclusief het vocht.
  • Daarna de tomatenpuree en kokosmelk.
  • Zout naar smaak toevoegen, alles goed door elkaar roeren en met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Als laatste voeg je het sap van een halve citroen toe.

Garneer met de verse koriander en serveer met een stukje flatbread of gekookte rijst.



Eet smakelijk!



Namens het gehele Altrient Nederland team,


Muriel


PSHier vind je nog meer gezonde recepten

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.